Informasjon om Teksttelefonen

Tekstformidlingen 149 hjelper døve og hørselshemmede å komme i kontakt med andre ved hjelp av tekstbasert kommunikasjon. I tillegg til 149 vil du også kunne kontakte nødnummeret 1412.

Har den du ønsker å kommunisere med en vanlig telefon kan du gjøre dette via 149. Du skriver inn det du vil si, og Tekstformidlingen viderebringer det til den du vil kommunisere med. Når den du snakker med svarer, skriver Tekstformidlingen svaret til deg.

For å ta i bruk tjenesten trenger du internettilgang og en datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. Du må først registrere deg og lage en bruker, til dette trenger du en aktiv e-postkonto. Du kan ringe til 149 og 1412 fra en applikasjon som lastes ned til smarttelefon, nettbrett, datamaskin eller fra en webside i nettleseren på datamaskinen.

For å motta samtaler må du være pålogget. Når du registrerer deg får du tildelt en adresse (SIP-adresse) i formen ola.nordmann@teksttelefon.no. Denne kan sammenlignes med ditt telefonnummer, og kan brukes av dine kontakter når de skal ringe deg via 149. De kan også spørre etter ditt navn.

Applikasjoner som kan benyttes er

  • app for Windows PC
  • app for Android smarttelefon og nettbrett
  • app for iPhone og iPad

Web-løsning kan benyttes i følgende nettlesere (PC og Mac)

  • Firefox
  • Google Chrome
  • Safari
  • Internet Explorer (trenger Temasys plugin)

Du er selv ansvarlig for å holde opplysninger i din brukerprofil oppdaterte. Dette kan du gjøre ved å logge deg inn på Teksttelefonens webtjeneste på teksttelefon.no, trykke på «Innstillinger» og deretter «Min profil». Der ser du de opplysninger som er registrert i din profil og du kan da redigere disse.

Priser

Tekstsamtaler til Teksttelefonen fra web og Teksttelefonapplikasjon: Det påløper ingen kostnader utover dine kostnader for tilgang til internett, for eksempel over mobilnettet og eventuelle kostnader for mobildata.

Talesamtaler fra telefon til Teksttelefonen:
Sjekk hvilke priser som gjelder for den operatøren du har abonnement hos.

Talesamtaler fra telefon i utlandet til Teksttelefonen:
Ring +47 22 07 01 49 for å nå oss fra utlandet. Samtalen vil bli taksert som en vanlig samtale til Norge fra der du oppholder deg.

Vilkår og personvern

For Telenors vilkår og behandling av personopplysninger, se https://www.telenor.no/privat/vilkar/avtalevilkar.jsp

Ringe Teksttelefonen fra andre brukerklienter

Tekstformidling 149 og Nødnummer 1412 er åpne for anrop fra applikasjoner som NAV leverer (T-Meeting og MyMMX). For å ringe til 149 og 1412 fra disse applikasjonene må du ringe til SIP-adressene til tjenesten.

Disse adressene kan du lagre som kontakter i applikasjonen din og er følgende:

for å ringe til Tekstformidling 149:
149@149tekst.no

for å ringe til Nødanrop 1412:
1412@149tekst.no

Ved lanseringen av ny tjeneste for Teksttelefonen 17. august 2021 fikk tjenesten nye SIP-adresser. Hvis du har lagret SIP-adressene til 149 og 1412 i applikasjonen du ringer fra på et tidligere tidspunkt må du oppdatere til de nye adressene i kontaktlisten din.

Tilbake